Har du noen gang stått på butikken, etter en lang dag på jobb og fått avslag på bankkortet? Trøtt, lei og sulten kjenner du frustrasjon brer seg. Kanskje var matskålen til kjæledyret tomt før du dro på jobb? Og med deg hjem skulle du ta med en sekk med Pedigree.
Lønningsdag er i morgen. Men du trenger pengene nå! Hva gjør du?
Dette er noe som kan skje alle, og det vanlige er å føre budsjett for å unngå at dette skjer. Men livet er vanskelig å planlegge og en dag må du kanskje bruke mer penger enn du hadde planlagt.
Med kredittkort får du trygghet og fleksibilitet i en uforutsigbar hverdag. Søk kredittkort og få et betalingskort som gir deg ekstra penger.

Mange goder

Et kredittkort er ikke bare ett betalingskort som gir ekstra penger. Det vil også gi deg mange fordeler som rabatter som du ellers ikke ville hatt tilgang til. Du får blant annet gode rabatter i nettbutikker og på drivstoff.
Farter du mye fra stevne til stevne vil du merke at drivstoff blir en betydelig utgift. Med kredittkort kan du få så mye som 85 øre i rabatt per liter. Det utgjør veldig mye på en stor hestebil som rommer mange liter.
Du får også gode reiseforsikringer med kredittkort. Med reiseforsikring kan du reise trygt og uten bekymringer for ekstra kostnader hvis du skulle ha et uhell eller få problemer. Skulle reisen din bli kansellert eller du må kansellere vil forsikringen sørge for at du får pengene tilbake.
Kredittkort er også en sikrere måte å betal på enn et vanlig debet kort. Se for deg at du bestiller nytt utstyr til hesten din på nettet. Du har betalt, men så legges butikken ned før du har fått varene. Hva skjer da? Mest sannsynlig får du ikke varene, og det er lite du får gjort.
Bestilte du med kredittkort har du krav på pengene tilbake. Dette på grunn av finansavtaleloven. Det er derfor ingen tryggere måte å betale med enn kredittkort.

Mulighet for å spare penger

Noen selskap har et såkalt cashback system som betyr at du får en prosentandel av kortselskapets provisjon. Bedre forklart menes det at du får tilbake en prosentdel av hver vare du kjøper på utvalgte butikker.
Så om tjenesten tilbyr 1% på alle varer i en butikk, vil dette samles i en konto som du får tilgang til. Du vil da «spare» penger når du handler i butikken.

Koster det noe å ha kredittkort?

De fleste kredittkortselskap er gebyrfritt. Altså, du trenger ikke betale noe får å eie kortet. Men pengene du har på kortet er selvsagt ikke gratis. De må betales tilbake. Så om du har en kredittgrense på 20.000kr og du bruker alt på en måned, må de betales tilbake innen måned.
Gjør du ikke det vil du få renter, som betyr at beløpet du må tilbakebetale blir mer enn 20.000kr. Derfor er det utrolig viktig å betale tilbake pengene i rett tid. Gjør du ikke det, kan kredittkortet bli en dyr affære. Men har du problemer med å betale tilbake en måned, kan du be om betalingsutsettelse.