Er du usikker på hvilket kjæledyr du bør velge? Da kan kanskje katt være husdyret for deg. Dette er et godt alternativ for deg som ikke har tid til å gå tre lufteturer daglig med en hund, og som ønsker et mer selvstendig dyr. For det er nettopp det katter er – selvstendige. Det betyr imidlertid ikke at de ikke trenger omsorg og stell, og akkurat det er det mange som brenner seg på. En katt skal hele tiden ha tilgang på friskt og rent vann, og den skal selvfølgelig mates daglig. Men i motsetning til de fleste andre kjæledyr, er de mange katter som tilbringer store deler av dagen – og livet – utendørs. Dette omtales også som utekatter. Noen går til anskaffelse av dyre rasekatter, og disse er det ofte vanlig å holde inne. Sørg likevel for å ta katten med på tur i bånd, om du ikke tør å slippe den ut alene.

Sørg for mosjon og utfordringer

En katt trenger mye mosjon. Husk at dette er et rovdyr, og at jaktinstinktet fortsatt står sterkt, selv om katter har blitt domestisert i hundrevis av år. Det er derfor ikke uvanlig at katter bringer hjem en død mus eller to den har fanget. Dersom du vil unngå dette, bør du sørge for at katten får rikelig med leker og utfordringer. Kjøp pipeleker og gi katten din oppmerksomhet.

Kos og stell

En katt må også til dyrelegen jevnlig, så sørg for at du sjekker helsetilstanden dens jevnlig. Det er dessuten lurt å kastrere katten din, ettersom det er for mange katter i forhold til eiere. Hvert år dumpes mange katter fordi eieren reiser på ferie. Aldri skaff et kjæledyr med mindre du kan ta vare på det. Får du ikke tak i pass, blir det heller ingen ferie. Med mye kos og kjærlighet får du en fornøyd katt!