Mange drømmer om å eie sin egen hest. Dette er imidlertid noe som forblir med drømmen for de fleste, da hest ikke bare koster veldig mye å kjøpe, men det er også langt fra de fleste som har egen stall. En hest koster fort noen hundre tusen kroner, og det er kanskje nettopp derfor hestesport og hestehold er noe mange forbinder med rike familier. I tillegg koster det mye å holde hest – den skal ha utstyr, mat og sko, og du må i tillegg regne med noen besøk til dyrelegen hvert år. Det er enkelt forklart et stort ansvar å ha hest. Det er imidlertid ikke en umulighet, spesielt dersom du følger våre tips!

Hest er ikke bare for de rike

Selv om det å eie hest forbindes med et stort ansvar, og at den stereotypiske hesteeieren er rik (kanskje til og med kongelig) og har egen stall, er det absolutt mulig for mannen i gata å ha hest. Dersom du har et trangt budsjett kan du for eksempel være stalljente eller -gutt, og slik kunne stelle og kose med hestene uten at du faktisk eier dem selv. Da slipper du også å ha ansvar for å ta hesten til veterinær hver gang den er syk. Om du har penger til å kjøpe hest, men ikke eier egen stall, er det også fullt mulig å leie stallplass hos noen som tilbyr dette. Dessuten er det mulig å kjøpe «pensjonerte» hester som ikke koster all verdens.

Hestens lynne

Dersom du bestemmer deg for å kjøpe hest, er det viktig at du finner en med et godt gemytt. Husk at noen hester er ville av seg, og at ulykker kan forekomme slik at du blir skadet. De fleste hester er imidlertid snille av natur, og de fleste ulykker er uhell. Velg en hest du får god kjemi med, og som matcher din personlighet.