I Norge finnes det tusenvis av ridebaner, noen ganger trenger de en liten oppussing, eller kanskje har du planer om å bygge din første ridebane. Vi har samlet noen tips om hva du bør huske på når du bygger en ridebane.

Det første du bør gjøre er å kontakte noen som er profesjonelle innen ridebaner for å få tips og råd. Siden det finnes mange ridebaner i Norge finnes det også mange som har god kunnskap når det gjelder ridebaner. Dersom du ikke ønsker å betale noen for å bygge ridebanen, kan du finne et sted med rimelig maskinutleie og bygge den selv. Det kan allikevel være lurt å få råd av fagfolk innen du begynner slik at du unngår å gjøre feil som må rettes opp senere.

Selve ridebanen har som formål å gi hesten et sted hvor den kan prestere godt, og ridebanen må også være trygg for både hest og rytter. Ridebanen må også tilpasses det norske klimaet, du må sørge for at det ikke blir store sølepytter når det regner og det kan også være lurt å velge sand og materialer som ikke forårsaker mye støv på varme dager. En ridebane trenger i utgangspunktet et drenerende lag, et mellomlag og et topplag. Du kan allikevel justere disse lagene alt ettersom hvilke materialer du bruker.

For å lage en enkel ridebane kan du for eksempel bruke en duk og sand. Du starter da med å jevne bakken, du kan finne riktig redskap for dette arbeidet hos noen med rimelig maskinutleie. Det anbefales også at bakken heller litt, på samme måte som fotballbaner, slik at vannet renner av banen. Mange velger å bygge en ridebane som er 20×40 meter stor. Når bakken er klar kan du legge på en duk og fyller banen med sand. Hvis ridebanen blir for hard, noe som kan skje etter mange ryttere og hester har vært på banen, kan du legge på litt flis. Denne typen bane er et godt alternativ som vil holde store deler av året, men banen vil sannsynligvis trenge noe oppussing etter hvert. Uansett er det viktigste at ridebanen har god drenering.