Hund er et populært kjæledyr i Norge, og mange mener at en bedre turkompis – og venn generelt – knapt finnes. En hund er som regel trofast mot sin eier, og byr på selskap dersom du trenger det. Det finnes mange hunderaser å velge mellom, og før du foretar et valg, bør du lese om forskjellige raser. Finn en hund som passer din personlighet.

Hunderaser

Noen hunder krever mye mosjon, som for eksempel elghund og settere. Dette er hunder som typisk brukes til jakt, og er uvurderlige turkompiser enten du er jeger eller friluftsinteressert. Andre hunder er bedre tilpasset livet i byen, og krever gjerne ikke fullt så mye mosjon. Eksempler på slike raser er mops og dachshund. Vær imidlertid obs på at sistnevnte raser også kan være disponert for sykdommer, enten det er på grunn av flat snute eller korte ben.

Det kan være lurt å velge en hunderase som generelt har god helse. Da sparer du også mye penger på dyrlegeutgifter. Er du ute etter en hund som er både familiekjær og som liker å luftes, kan du gjerne velge hunderaser som labrador eller golden retriever. Ønsker du en spesiell hunderase som byr på mange morsomme stunder – og som følger deg hvor enn du går – er bull terrier et godt valg. Denne rasen er imidlertid fryktelig sta og vanskelig å trene, og passer best for erfarne hundeeiere. Noen populære hunderaser er:

  • Staffordshire bull terrier
  • Irsk setter
  • Golden retriever
  • Labrador
  • Norsk elghund

Stell av hund

En hund trenger mye stell og omsorg. For det første skal den luftes minst tre ganger daglig, slik at den kan gå på do og snuse litt rundt. Sørg også for å mate din firbeinte venn tilstrekkelig, og pass på at det alltid er friskt vann tilgjengelig i drikkeskålen. Ellers bør du huske å ta hunden med til dyrlegen jevnlig.