Dyr for deg med allergi

Det kan være frustrerende å ønske seg et kjæledyr dersom du har allergi mot pels. Dette trenger imidlertid ikke bety at du ikke kan skaffe deg et dyr. Det finnes nemlig mange allergivennlige dyr der ute, og i dette blogginnlegget kan du lese mer om noen av dem!

Fisk

Det perfekte dyret for deg som har allergi er kanskje fisk. En fisk er nok ikke det de fleste av oss vil omtale som et «kjæledyr», ettersom vi verken koser med eller klapper på fisk. Du slipper uansett unna mange av forpliktelsene som følger med det å ha for eksempel hund og katt. Fisken din lever inni et akvarium, og du trenger av naturlige årsaker verken å lufte eller leke med den.

Likevel er det viktig å huske på at også akvariefisk trenger stell. Det er for eksempel viktig å bytte vann i akvariet med jevne mellomrom, ettersom avfallsstoffer og alger samles opp over tid, og kan skape et usunt miljø for fisken din. Gå til anskaffelse av en god akvariepumpe som kan ta seg av grovarbeidet, og sørg for å ha noen planter eller røtter i akvariet. Plantene hjelper til å gi oksygen i vannet, og fungerer sammen med røtter som gjemmesteder for fisken din. Dessuten er det dekorativt å se på! Noen populære fisk å ha i akvariet er:

  • Guppy
  • Scalare
  • Neon tetra
  • Kampfisk
  • Gullfisk

Skilpadder, slanger og annet

Andre dyr som er supre for deg med allergi, er for eksempel slanger og skilpadder, eller kanskje gekkoer. Disse dyrene har nylig blitt tillatt i Norge, til stor glede for mange med allergi. Husk at du må legge til rette i boligen din før du skaffer reptiler eller amfibier, da de ofte skal ha et fuktig og varmt miljø. Du bør ha et terrarium med varmelampe, sand og gjemmesteder. Har du en slange for eksempel, kan den mates med frosne mus.