En dag sammen med dyr, avslapping på hotell eller noe annet – Hvordan tilbringes den perfekte helgen?

Dersom du kunne tenke deg å tilbringe en helg i naturlige omgivelser, er alternativene mange. Men dersom du vil utforske en helt spesiell atmosfære, kan Svalbardøyene være nettopp det du trenger. Da kan du stolt si at du har vært lengst nord på jorden!

Noen ideer til en helg på Svalbard

Dersom du kunne tenke deg å tilbringe noen dager der, bør du etablere en «base camp» på et hotell, som f.eks Funken Lodge Hotel. Dette hotellet ligger i øygruppens hovedstad, Longyearbyen, og tilbyr utmerket service og alle fasiliteter. Velg deretter blant alle mulige aktiviteter som er mulige å gjøre på øyene. Aktivitetene varierer i løpet av året: Om vinteren er de mye mer begrenset, men om våren og sommer, tilbys virkelig noen fristende alternativer. 

Om sommeren er det veldig lett å få øye på dyr som lundefugl – rare fugler med fargerike nebb og bein – og selvsagt andre dyr som hvalross og isbjørn, som på den varmere delen av året er på farten og jakter. Husk at utflukter på Svalbard kun er tillatt dersom de er ledsaget av en guide utrustet med en rifle for å beskytte turdeltakerne mot isbjørner. Du kan også besøke de andre bosetningene som Barentsburg eller den forlatte byen Pyramiden. 

Om vinteren blir stemningen magisk, med skumringen i den evigvarende natten som dekker landskapet og nordlysets gjennomskinnelige effekt. På denne tiden er det fint å kjøre snøscooter for å utforske områdene rundt Longyearbyen eller for å kjøre tradisjonelle sleder som trekkes av hunder. Og ikke glem å besøke byens museer eller Frøhvelvet, et institutt der frøene til alle verdens plantearter er godt bevart.

Add Comment