Ting å tenke på når du planlegger å bygge en hundegård

Mange tror at man bare kan sette opp et gjerde og så er hundegården ferdig, men det er faktisk litt mer komplisert enn det. For at hunden skal trives er det en del ting du må huske på, og du må gjøre noen forberedelser for å sikre at arbeidet er gjort ordentlig.

Forbered deg godt

Det første du må gjøre er å forberede deg. Du kan kontakte en profesjonell byggmann som kan gi deg tips og råd. Du må skaffe nødvendige redskap, du kan for eksempel leie betongsag. Når du skal leie betongsag kan du også få råd hos utleieren. Dersom du skal bygge en stor hundegård kan det også være nødvendig med diverse tillatelser fra kommunen. Det er viktig at du skaffer disse tillatelsene, ellers kan naboer klage i etterkant, og hele arbeidet du har gjort med å bygge hundegården vil være forgjeves.

Ting å huske på

Når du setter i gang med å bygge en hundegård må du først av alt legge en presenning på bakken, slik at det ikke vokser opp ugress i hundegården. Du må legge en fiberduk over presenningen for at hunden ikke skal kunne grave seg ut av hundegården. Dette sørger også for at hunden ikke vil grave i hundegården og gjøre den skitten. Deretter kan du bygge en ramme i tre og fylle på med grus. Pass på at du velger grus som ikke er for skarp, slik at hunden ikke kommer til å skade seg. Vi anbefaler å fylle hundegården med grus og ikke en tettere masse slik at vann dreneres bort når det regner. Når du har grunnlaget på plass kan du bygge selve hundegården med for eksempel armeringsnett. Du må også tenke på hvor du plasserer hundegården. Det kan være godt for hunden å ha skygge tilgjengelig, dette er spesielt viktig om sommeren. Hunder er flokkdyr og vil derfor også like å ha litt kontakt med mennesker. Det gjør dem også roligere dersom de kan se om mennesker er på vei bort til dem, eller om de er på vei et annet sted.

Add Comment