Hundeutstilling er noe for alle

Vante lesere av denne hjemmesiden vet om vår pasjon for utstillinger. Følelsen av å stille ut kjeledyret sitt, se det i full prakt og han/hun viser seg fra sitt beste side er noe helt fantastisk. Endelig utdeling etter timer, uker, måneder av trening for å nå perfeksjon. Og nok er det gøy med konkurransedelen; det å få pris for prestasjonen foran dømmerene er en helt spesiell følelse.

Norge har en lang tradisjon av hundeutstillinger, den første ble avholdt allerede mot slutten av 1800-tallet. Siden da har mange utstillinger blitt avholdt gjennom årene, og manger flotte hannhunder og tisper har fått pris for Champion Kvalitet.

Det kan ta litt tid å delta i en hundeutstilling, så det er ofte en god idé å planlegge å være borte noen dager. For å slappe av ordentlig er det aller beste muligens å ta en skikkelig weekend feks i Oslo hvor det er mange hundeutstillinger hvert år. Å finne hotell for seg og kjeledyret er betydelig lettere nå som mange hotell i Oslo aksepterer sine gjesters kjeledyr på rommene.

NKK setter opp flere utstillinger i året for forskjellige målgrupper, så det er gode grunder for å dra. Hvis det er første gang på utstilling kan det være bra å planlegge ordentlig. Alt kommer sannsynlig å ta mye lenger tid enn først antatt. Det er mange flotte hunder å se på, og hvis utstillingen har agility som konkurransegren er det et must!

Det å se samspillet mellom menneske og hund på agilitybanen er fantastisk! Hvis alt fungerer perfekt er de to som en og samme, hunden vet eksakt hva den skal gjøre og når, og veilederen (for det meste eieren selv) er mer som en støtte og guide for hunden. Agilitybaner har stramme regler for hvordan de skal bli satt opp, noe som kanskje virker litt begrensende, men når man først vært med på noen konkurranser og ser metodikken og kan sammenligne ser man at det er en meget god måte å konkurrere på.

Add Comment