Ta med hunden på hotell

Nå som det bare er par uker igjen til påske og ferien skal planlegges er det alltid det tilbakevennende problemet med hvem som skal passe hunden. Familie og venner er kanskje selv på ferie, kennelen kan være full og som i mange tilfeller liker ikke hunden å være der, eller kanskje mer sannsynlig, vi har ikke hjerte til å la den være der. Heldigvis har hotellkjedene fått øynene opp for dette problemet og stadig flere tillater nå hund på hotellet, men gjerne mot et lite tillegg i prisen. Selv på småsteder og i mindre byer er det dukket opp hundevennlige hoteller og det er for eksempel flere hotell i Larvik som lar deg ta med din firbeinte venn.

Noen tips:

  1. Når du velger hotell sjekk gjerne hva slags utendørsfasiliteter det finnes til lufting på de enkelte alternativene.
  2. Be gjerne om et rom i første etasje så blir det ikke så langt å gå når du skal ut og du unngår å forstyrre andre gjester som enten er redd for, eller er allergiske mot hunder.
  3. Ta med hundeseng eller teppe så hunden får sove komfortabelt og med en lukt den er kjent med. Det er spesielt viktig om du skal forlate hunden alene på et fremmed rom.
  4. Dersom du tror den kan finne på å hoppe og skrape på døren, er det beste for både deg og lommeboken din at du lar den være i bur, eller eventuelt lar den ligge i bilen om temperaturen tillater det.
  5. Sørg for at ingen av betjeningen går inn på rommet mens hunden er alene. Heng opp skiltet “ikke forstyrr” på utsiden av døren, gjerne sammen med en lapp om at det er en hund der inne.
  6. Sist men ikke minst. Husk å ta hensyn til de andre gjestene. Det er garantert ikke populært å ha en bjeffende hund på naborommet. Er du ikke sikker på hvordan hunden oppfører seg når du er borte, kan du for eksempel sette opp en bærbar PC eller iPad, som du kan monitorere via internett på mobiltelefonen din uansett hvor du befinner deg. Du har til og med mulighet til å snakke til hunden din. Det finnes forøvrig flere apper som kan brukes til å overvåke hunden.

Add Comment