Storbyferie med ridetur i påsken

Er du eller barna interessert i hest? Hvorfor ikke legge påskeferien til hovedstaden. Selv om Oslo er en storby, ligger den nære marka og har flere gårder i nærheten. Oslo har mange ulike tilbud for både de store og små hesteinteresserte, så lei et rom på et sjarmerende boutique hotell med god atmosfære og bruk noen dager på denne flotte familieaktiviteten. Her er en liten oversikt over noen av de mange tilbudene.

Faktisk finnes det en besøksgård med rideskole midt i Oslo, Nortvet gård på Kalbakken. Denne er kanskje spesielt interessant for de mindre barna, i tillegg til de mange hestene kan de se griser, kaniner og høns. De har til og med et esel, og barna kan få en ridetur på en liten ponni.

For de større barna og for de med erfaring som har lyst å ri selv, er Alna ridesenter et godt alternativ. Her kan du både få ridetimer eller ta med deg hesten ut på tur i Østmarka. Hvis du har lyst til å ta familien med deg på en tur i hest og vogn, kan du ta turen til Elveli Hestesportsenter. Her kan du leie hest og vogn med kusk, og de som vil kan ri selv ved siden av. En populær aktivitet der, er å ri til bålplassen for å avslutte turen med å grille pølser.

Hvis du har lyst til å dedikere hele påsken til hest, så arrangerer faktisk Øvre Fossum gård rideleir hver dag hele påskeuken. Der får du undervisning i alle typer ridning i tillegg til sikkerhet, stell og håndtering. Det blir også stalltjeneste med praktiske oppgaver som gjøre rent i stallen og fôring av hestene.

Sist men ikke minst er Bjerke Travbane et “must” for alle hesteinteresserte som besøker Oslo. Bjerke er hovedarenaen for norsk travsport og er faktisk ikke langt unna 100 år gammel. Bjerke har til enhver tid et omfattende program med både større og mindre løp som du kan overvære fra tribunen, eller hvorfor ikke over et godt måltid på den innebygde tribunerestauranten. Når du først er der så våger du vel å satse på en hest eller to, og hvem vet, kanskje reiser du hjem igjen rikere enn da du kom.

God påske!

Add Comment