Inkluder de firbente i hjemmeferien

Ble forsommerens planlagte hundeutstillinger, eller lydighetskonkurranser avlyst av samme grunn som så mye annet så langt i år? Da har det har kanskje blitt ekstra tid til hundetrening i det siste, som avbrekk mellom øktene på hjemmekontoret eller med nettstudiene?

Det er kjedelig å ikke få vist frem og briljere litt med nye innlærte øvelser. Drømmen om nye rosetter, CERT, BIR, BIM og championat må kanskje stå på vent en stund, til hverdagen normaliserer seg. Men det betyr ikke at du ikke kan arrangere egne konkurranser med husets firbente.

Kanskje er det flere i nabolaget som har hund, og driver med hund… litt mer enn bare til pelsterapi og som turkamerat. Hvis ikke går det jo an å invitere hundene i gata til en lite arrangement for både store og små – både hunder og folk. En «spleisefestkonkurranse» med nabolaget, en høyst uformell utstillingskonkurranse, der både rase- og blandingshunder for en gangs skyld kan stille på like vilkår, uten strenge standarder og kritiske blikk over brilleglassene, fra en eller annen skeptisk dommer fra det store utland.

Hund skal være gøy og moro, store arrangement i regi av klubber og forbund blir ofte litt skremmende og uforståelig for nye to- og firbente hvis du ikke har deltatt på dette sirkuset tidligere. Da er det bedre med en hyggelig sommerkveld med de firbente i fokus, kombinert kanskje med grilling, god mat og en pølsesnabb som finner veien under bordet til de som har stått for underholdningen. Premier må til, og her er det jo bare å la fantasien løpe løpsk (husk forresten båndtvang).

En trøtt fôrsekk kan byttes med noe annet snacks til hunden, kanskje hjemmelaget, noe fint til hjemmet til de vokse – for eksempel et vinstativ i god design som førstepremie, der premier til øvrige plasseringer ligger sirlig plassert i stativet… og da helst en annen løsning til barna, der deltakermedaljer og is kan gjøre susen. Om hundene i nabolaget aldri har gjort det før, lag til en liten sporkonkurranse, det er noe alle hunder, både store og små i alle raser synes er gøy. Det trenger ikke være et krevende blodspor eller søk etter personer, en pølsesnabb trukket gjennom gresset kan være nok. Inkluder de firbente i hjemmeferien og ha en god sommer!

Add Comment